DUBAI

A hét Egyesült Arab Emírség közül a legnagyobb és legfejlettebb, Dubai hamarosan megérdemelt hírnevet élvez, mint oázist a kozmopolita luxus utazók számára, akiknek pénzük van az égetésre. Igen, Dubai egy kikötőváros, amely az Arab-öbölben található munkavégzés, és olyan helyek kapuja, amelyeket a legtöbb amerikainak távoli és tiltott földként rejtőznek az enciklopédia: Irán, Irak, Jemen, Pakisztán. De a város legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy mindent megtegyen a tetején, kezdve a luxus hétcsillagos szállodáktól és a síközpontokkal rendelkező bevásárlóközpontoktól kezdve a pálmák és kontinensek formájában épített mesterséges szigetekig.
Az 1950-es évek óta azonban Dubai egy kis kereskedelmi és halászati ​​kikötő volt. (A gyöngy búvárkodás fontos iparág volt, amíg a termesztett verziók népszerűvé nem váltak.) Lehetőség van még azért is, ha valamilyen munkára van szükség, hogy megtaláljuk ennek az egyedi történetnek a maradványait az Emírségekben. Néhány tapasztalt vállalkozó megkezdi a kulturális turizmus fejlődését, amely kiemeli az ország beduin gyökereit, valamint a Dubai olvadó bankját.
Ugyanakkor először a modern csapdákat veszi észre az Emirates Air repülőgépek rendkívül kifinomult repülőgépeiből, amelyek kétségtelenül a zsúfolt Dubai nemzetközi repülőtérre érkeztek, mert mindenki angolul beszél. Noha az észak-amerikaiak kicsit ritkák, Dubait már a világ többi részének elitje fedezte fel, akiket mágikusan vonzza gyönyörű falvai, strandjai és tengerpartja, valamint vámmentes bevásárló-mecca státusza.
Ennek ellenére Dubai - és általában az Egyesült Arab Emírségek - muszlim, és az erkölcsi törvények életben vannak és jól vannak. Nyilvános csókolás nem megengedett, és a meleg utazók nem fogadhatók. (A homoszexualitás illegális.) Az alkoholt csak engedéllyel rendelkező szállodákban és éttermekben szolgálják fel, és sok általános vényköteles gyógyszer illegális. (Másolatát kérje orvosának az receptjeiről.) Noha a strandruházat a legtöbb helyen megfelelő, a rövidnadrág és a tartály szokatlan; még néhány bevásárlóközpontnak van ruházati kódja. Csomagoljon hosszú ujjú pólót vagy hosszú nadrágot, valamint szoknyát és hosszú ruhát, ha mecsetlátogatást vagy sétát tervez.
Kulturális kérdései ellenére Dubai továbbra is fontos belépési kikötője - ha nem kikötőjének kikötője - azoknak az utazóknak, akik az Arab-öböl vagy az Arab-félsziget körüli népszerû közel-keleti útvonalakon utaznak a Vörös-tengerre és a Szuezi-csatornára. (Még ha a körutazás itt sem kezdődik, vagy nem ér véget, akkor valószínűleg lesz egy éjszakája.) A „szezon” októbertől májusig tart, és különösen az olyan európai járatok nagyra értékelik, mint a Costa és az AIDA. Ha víziót keres a modern Közel-Keleten - és garantálni szeretné, hogy napos és meleg időben lesz nyaralása - Dubai valószínűleg a legjobb hely a kezdéshez.

undefined

MIÉRT MI