ABU DHABI

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu-Dzabi a nemzet hét emirátusa közül a legnagyobb és leggazdagabb. Az EUAE szárazföldi tömegének 80% -át lefedő Abu Dhabi emirátus három részre oszlik: Abu Dhabi városa, a történelmi Al Ain régió egy nagy úton hatalmas oázisra összpontosít egy régi úton, és Al Gharbia, az ország része a legnagyobb megszakítás nélküli homok sivatag a világon, olyan dűnékkel, amelyek az Arab-félsziget mentén húzódnak.
A tengerjáró kikötő Abu Dhabi központjában található, egy gyorsan növekvő kozmopolita metropoliszban, ahol a csillogó felhőkarcolók áthatolják az égboltot, és az ötcsillagos üdülőhelyek kiterjednek a természetes szigetekre, ahol golfpályákat, strandokat, kikötőket és csúcsminőségű bevásárlóközpontokat találnak. , egy Forma 1 versenypálya, szórakoztató területek és kulturális intézmények.
Dubajhoz, az ország játszótéréhez és a 90 percre északra fekvő legnagyobb városhoz képest Abu Dhabi inkább családorientált, és Emirató őshonos lakosságával, értékeivel tradicionálisabb. Az Abu Dhabi ügyvezetõ család feje szintén az Egyesült Arab Emírségek elnöke. A város otthona a nemzeti kormánynak és egy pénzügyi központnak.
Abu Dhabi extrém gazdagsága az 1958-ban felfedezett olajból származik. Az Egyesült Arab Emírségek 1971-ben alakultak, amikor Abu Dhabi közvetlen családvezetõje, Sheikh Zayed bin Szultán Al Nahyan rábeszélte kollégáit az unió létrehozására, és az elsõ elnökévé vált. Az átalakulás gyors volt. Abu Dhabi olajpénzét a modern infrastruktúra, az egészségügy, az oktatás, a művészet és a kultúra fejlesztésére fordította. Abu Dhabi alig több mint egy generáción keresztül egy modern, civilizált nyugattá nőtte ki magát, amely a tengerparti halászati ​​falvak és a beduinok társadalmából fejlődik ki, akik a sivatagban nomád életet élnek. Mégis látni fogja, hogy megőrzi arab hagyományait és a beduin vendégszeretetét. Az olajban való részvételét diverzifikálja más iparágak, köztük az idegenforgalom fejlesztésével, meleg és barátságos a látogatók számára.
Abu Dhabi kultúrája az iszlámban gyökerezik, de az összes alkotmány tiszteletben tartja és védi. A ruházati kód liberális, és a nyugati viselet gyakori, bár az őslakos Emiratis gyakran úgy dönt, hogy saját nemzeti ruháját viseli.
undefined

MIÉRT MI